Agne Säterberg

Fotograf Agne Säterberg, Höga Kusten

KONTAKUPPGIFTER


Säkraste sättet är att nå mig är via mejl. Jag läser av mina mejl dagligen!

Om mig


Mitt namn är Agne Säterberg, född och uppvuxen i västra delarna av

Medelpad, Ånge Kommun. Djur och natur har alltid fascinerat mig och när jag i tioårsåldern fick min första kamera väcktes för första gången intresset att avbilda naturen och dess fantastiska färger och former.

 

1986 flyttade jag från inlandet ut till Höga Kusten. Sedan dess har intresset för foto växt och jag fotograferar idag året om, mest i Nordingrå där jag hittar mina favoritmotiv bland Höga Kustens mest storslagna och magiska landskap med berg, djupa dalar, sjöar och ängsmarker som formats sedan istiden. Här är motiven oändliga men ändå ständigt nya, och naturens skiftningar och årstidernas variationer är närvarande dygnet runt, året om. Här reser sig fortfarande landet ur havet och skapar nya landområden som förändrar naturen och landskapsbilden.

 

Jag har sedan 2013 kört fotoexkursioner/ fotosafari varje år ut i världsarvet Höga Kusten för att fotografera sjöfågel, säl och det mäktiga kustlandskapet.

 

Jag bor nu i Nordingrå, Hjärtat i världsarvet Höga Kusten och driver Lappuddens Friluftscenter tillsammans med min sambo Maria Blomster. Vi erbjuder under vår, sommar och höst allt ifrån boende, helpensionsturer med vandring, paddling och cykling, konferenser, bröllop. Lappudden är bas för mina fotoexkursioner och fotosafaris ute i världsarvet Höga Kusten.


Jag har sålt en hel del bilder genom åren som fotograf, mest till tidningar, webbsidor och böcker men har även fotograferat bilden till Tomas Ledins skiva Höga Kusten som släpptes 2014.


2015 gjorde jag en egen fotobok med bilder från Världsarvet Höga Kusten som blivit mycket uppskattad. Har dessutom ett antal fotoutställningar varje år.


Jag har idag byggt upp en stor bildbank, mest med bilder från världsarvet Höga Kusten där jag hittar mina djur och landskapsmotiv vid havet och ute på öarna, men även bilder från många andra länder ute i världen då jag är väldigt intresserad av att resa och se andra platser med djur och natur. Har besökt bl.a. Nya Guinea, Sulawesi, Bali, Java, Ecuador, Bolivia, Peru, Borneo, Brunei, Grönland, Spanien, Grekland, Tyskland, Danmark, Finland, Norge, Florida, Turkiet, Tunisien, Kroatien, Egypten, Zanzibar, Island, Färöarna, Orkney öarna, Skottland, Nya Zeeland, Tanzania, Srilanka, Maldiverna, Bahamas mm.

 

På följande sida kan ni hitta många av bilderna:

http://destinationhogakusten.com/fotografagne/index.html

 

 

Vill ni beställa en tavla av någon av mina bilder så kontakta mig på

info@destinationhogakusten.com

eller ring:

 070-625 07 83

 

Fotograf Agne Säterberg

AGMA Forntid & Äventyr AB

www.destinationhogakusten.se